Siyasetin Rotası !

Siyasetin Rotası !

CHP Genel Başkanı Özgür Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret etmesi , bazı CHP kanadı tarafından eleştirilirken, vatandaş tarafından olumlu karşılandı..

Bu sözüm gençlere : Benim bildiğim 1970 – 1992 yılları arasında Merhum Cumhurbaşkanları , Süleyman Demirel, Turgut Özal, Başbakanlar Necmettin Bakan, Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut, Bülent Ulusu , Bülent Ecevit, MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, ve diğer siyasi partilerin genel başkanları, TRT tek kalan olduğu dönemde televizyonda açık oturumda projelerini anlatır birlikte oturup yemek yer sohbet ederlerdi..

Özel kanalların yayına başlaması ile özel kanallarda açık oturuma çıkarlar halkın gözü önünde projelerini açıklarlardı..

Sonrasında Siyaset de kavga dönemi başladı : Siyasilerimiz bir birine selam vermez, el uzatmaz oldu.. Bırakın Ankara ‘yı Kahramanmaraş’ta bile aynı manzaraları görmeye başlamıştık..

Bu dünya kime kaldı ? Merhum Başbakan veya Merhum Cumhurbaşkanları diye yazıyoruz.. yarın biri de bize Merhum diye yazacak.. ölüm var ! .. herkes er geç ölecek bizler faniyiz dostlar..

Şöyle Tarihe kısa bakıyorum: Merhum İsmet İnönü: 10 farklı hükümet kuran İnönü, 12 yılı kesintisiz olmak üzere toplam 16 yıl 4 ay başbakanlık yaptı, bugün nerede ?

Merhum Cumhurbaşkanı ve Başbakan Süleyman Demirel: Toplam 10 yıl 10 ay başbakanlık yaptı. Demirel'in, kurduğu 7 hükümette kesintisiz başbakanlık süresi 5,5 yıl oldu. 7 defa geldi 7 defa gitti sözü meşhurdur.. dündündür derdi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 14 Mart 2003'te milletvekili seçilerek 59'uncu Hükümet'i kuran Erdoğan, 60 ve 61'inci Hükümet'leri de kurarak başbakanlık görevini kesintisiz 11 yıl 5 ay sürdü. O günden bugüne Cumhurbaşkanı olarak görevine devam ediyor..

Merhum Şehit Başbakan Adnan Menderes: 1950-1960 yılları arasında 10 yıl 5 gün süreyle kesintisiz başbakanlık yaptı. 27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle iktidardan indirilene kadar 5 ayrı hükümet kurdu. Bugün milletin gönlünde ki Başbakan olarak yerini koruyor..

Merhum Şehit 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal: 1983 seçimlerinin ardından iki hükümet kurdu, kesintisiz ve toplam 5 yıl 11 ay başbakanlık görevinde kaldı.

Merhum Karaoğlan , CHP ve DSP genel başkanı Başbakan Bülent Ecevit: Kesintili 5 yıl 7 ay başbakanlık yaptı. Türk Siyaset Tarihinde önemli yeri olan biri..

Merhum Şükrü Saraçoğlu: Çok partili hayata geçilmeden önce tek parti döneminde 4 yıl 1 ay başbakan oldu, ama o da çoktan aramızdan ayrıldı..

Çok Partili dönemin Başbakanlarına bakıyorum: Bülend Ulusu: 3 yıl 3 ay. Refik Saydam: 3 yıl 1 ay. Tansu Çiller: 2 yıl 9 ay. Mesut Yılmaz: 2 yıl 3 ay. Binali Yıldırım: 2 yıl 1 ay. Ahmet Davutoğlu: 1 yıl 8 ay. Yıldırım Akbulut: 1 yıl 8 ay. Cemal Gürsel: 1 yıl 6 ay. Şemsettin Günaltay: 1 yıl 4 ay. Hasan Saka: 1 yıl 3 ay. Celal Bayar: 1 yıl 2 ay. Nihat Erim: 1 yıl 2 ay. Recep Peker: 1 yıl 1 ay. Necmettin Erbakan: 1 yıl 2 gün. Ferit Melen: 11 ay. Suat Hayri Ürgüplü: 8 ay. Naim Talu: 7 ay. Fethi Okyar: 7 ay. Sadi Irmak: 5 ay. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 4 ay." başbakanlık yaptı..

Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım ancak : Gençler bu yukarda ki gerçekleri ve tarihleri bilemez isek bugünü analiz edemeyiz..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özer, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi genel başkanı Fatih Erbakan, İyi Parti Genel Başkanı , yeni seçildi hayırlı olsun diyorum: Müsavat Dervişoğlu, ile diğer siyasi partilerin genel başkanları bir araya oturup ülke meselesini konuşmaya başladıkları gün bir çok sorun kendiliğinden çözülür..

Siyasetin Rotası: Kavga değil , barış olmalı, kardeşlik olmalı, herkes bir biri ile konuşmalıdır..

CHP içinde Özgür Özel kızanlara sesleniyorum: Bayrak, Vatan, Tek Millet Diyen tüm siyasi partiler bir araya gelmeli, bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP genel başkanı Özgür Özel görüşmesi çok olumlu bir adım devamını diliyorum..

Tüm siyasi partiler: Petrol , Dogalgaz çıkarılmasına , İHA, SİHA, Kaan, Kızılelma, Hürjet, Hava Savunma Sistemi, Savunma Sanayi yapanlara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz sonuna kadar destek veriyoruz dediğimiz gün ülkenin siyasetin rotası Türkiye cumhuriyeti olur..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi