Tekke de Yıkımlar Devam Ediyor

Tekke de Yıkımlar Devam Ediyor
Gazeteci Bekir Doğan, Mehmet Taş, Abdurrahman Akbaba ile 6 Şubat 2023 den bugüne kadar geçen süreci anlatan Kahramanmaraş Valiliğince (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürü Ahmet Şahin

Tekke de Yıkımlar Devam Ediyor

KAHRAMANMARAŞ – 6 Şubat Depremi sonrası ağır hasarlı ve Rezev alan içinde kalan riskli yapılanı yıkım işlemini hızla devam ettiğini söyledi.

Gazeteci Bekir Doğan, Mehmet Taş, Abdurrahman Akbaba ile 6 Şubat 2023 den bugüne kadar geçen süreci anlatan Kahramanmaraş Valiliğince (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin : “ Kahramanmaraş’ın hafızası olan Şehir Merkezinde iki yıl içinde depremin izlerini silerek şehir de yeniden yaşam alanı oluşturmak istiyoruz,” dedi.

Tekke denilen ve daha önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 120 civarında reskli evin yıkıldığı hakkında 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamında Kahramanmaraş Valiliğince (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) re'sen riskli yapı tespiti yapılmış ve riskli yapı olarak tespit edilen binaların tahliyesi gerçekleştirilmiş olup yıkımları devam etmektedir.

cevre-sehircilik.jpeg

Ulucami ve otobüs durağının karşısındaki bu tür iki yapı yıkılarak Tekkeye yukarı yol açacağız 280 evin yıkımı kısa sürede tamamlamak istiyoruz diyen Müdür Ahmet Şahin ; “ Kentsel dönüşüm veya afetten yer alan müteahhitlerimiz hızla çalışıyor, bugün Kahramanmaraş Büyükşehir yanında biten binalarımız görülmeye başladı.. binin üzerinde köy evleri için ruhsat verdik, Azerbaycan mahallemiz yükseliyor, bir yandan ise özel sektör tarafından yerinde dönüşüm başladı.. bir yıl sonra büyük oranda Kahramanmaraş merkez ortaya çıkacaktır..

Biz şehrin hafızasını kaybetmeden yerinde yeniden daha güzel daha sağlam binalarla Kahramanmaraş yaşana bilir güzel bir şehir haline getirmek istiyoruz,” diye konuştu.

Gazeteci Bekir Doğan, Abdurrahman Akbaba , Mehmet Taş çalışmalarını anlatan il müdürü Ahmet Şahin , Kahramanmaraş tekkesi, şehir merkezi, üzeri açık dereleri ile çok güzel bir şehir olacak diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.