Yeni Parti Kuruluyor !

Yeni parti Kuruluyor !

Nisan 2024 itibarıyla Türkiye'de 138 siyasi parti vardı.. 31 Mart seçimlerine 36 partinin katıldığını kabul edersek, bu partilerden 7 partinin belediye başkanlığı kazandığını , diğerlerinin tabela partisi olup, genel başkanı ve kağıt üzerinde yönetimi var ama kendisi yok olduğu gerçeğini göre bilecek miyiz ?

139. parti kurulur mu ?

1983' de ANAP , yani Anavatan Partisi gibi "dört eğilimi" kucaklayan yeni bir partinin kurulması için; İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurmaya hazırlanıyor.

28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun bugünlerde parti kurma çalışmasına hız verdiğinini biliyoruz. Aldığımız kulis bilgilerine göre Kahramanmaraş’taki bir kısım kişilerin arandığı ve yeni partide görev alması için görüşmeler yapıldığını duymaktayız.

Yavuz Ağıralioğlu 139. siyasi partiyi kurar mı ?

MHP ve İyi Partiden İstifa edenleri etrafında toplayabilir mi? Bugün görülen, ANAP, BBP, MHP, Ak Parti, CHP başta olmak üzere her partiden insanla görüşülüyor..Dört eğlim birleşmesi sağlamak için..

Kurucu olmak veya Kahramanmaraş’ta il ve ilçe yönetiminde yer almak isteyenlerin Ankara’ya kadar gidip Yavuz Ağıralioğlu ile görüştüğünü biliyoruz.. Bana göre en son örnek Deva ve Gelecek Partisi ! Bunlara iyi baksınlar..Her ikisi de ölü doğdular. Hiçbir varlık gösteren eden siyasi mevta oldular.

Özgür Özel Dört Eğlimi Birleştiriyor..

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne, 20 sene önceki CHP dememiz için aklımızı peynir ekmekle yememiz gerekiyor.. Benim gazeteci olarak 44 yıldır tanıdığım CHP bugün yok ! Var diyen CHP’li varsa gelsin konuşalım..CHP laik ve seküler ideolojiden hızla uzaklaşarak, helalleşme kavramı ile başlattığı, siyasette normalleşme dönemine girdi.

CHP vekilleri içinde her görüşten insan var.. 31 Mart 2024 Seçimlerinde CHP'nin kazandığı belediyelere bakmak yeterlidir. Daha önceki seçimlerde Türkiye'nin tamamı turuncaya boyanırken, bu seçimde kırmızıya dönüştü.

AK Parti: 356 , CHP: 337 , DEM: 65 , MHP: 122 , İYİ Parti: 17 , YRP: 24 , Büyük Birlik: 14 belediye kazandı ; DEM ve CHP'yi çıktığımız zaman 533 Belediye Başkanlığı sağ partilerin..

CHP'li 337 Belediye Başkanın geneline baktığımız zaman : MHP, ANAP , Ak Parti' den gelen kişilerin belediye başkanı olduğunu görüyoruz..

Bu belediye başkanlarını da sağ kesmin içine koyduğumuz zaman Türkiye geneli 700'ün üzerinde Belediye Başkanlığı sağ kesim veya bu düşüncede olan belediye başkanlarının olduğunu görüyoruz..

Bu gerçeği çok iyi bilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve siyasi parti başkanları ile görüşmeye başladı. İyi de yapıyor..

Siyasette 2024 Baharı yaşanıyor ama bunu göremeyenler var !

Önceki gün bir televizyon kanalında Özgür Özel'i dinledim: ANAP Genel Başkanı merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gibi konuşuyor ve dört eğilimi kendi partisinde topluyor, CHP bugün 1983'ün ANAP'ı gibi.. Bu durumu göz özüne aldığımızda yeni kurulacak bir yeni siyasi parti iş yapar mı ?

Ankara , İstanbul, demiyorum.. CHP'nin seçim kazandığı 337 Belediye Başkanına bakın, geçmişine bakın , CHP'nin dört eğilimi birleştirdiğini görürsünüz..

Yeni Partiye bugün gerek var mı ?

Dün sağ/ sol diyorduk: Bugün kimliği belli olmayanlar, dik duruşla kimliğini korumak isteyen 138 siyasi parti yol arayan Türkiye'yi 139 parçaya böle bilecek miyiz ?

Konu uzun ve derin !

Yazı çok uzadı..

Yarın görüşmek dileği ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bekir Doğan Arşivi